Whippet




måndag 30 augusti 2010

Äntligen hemma efter en strålande helg

I torsdags var det dags igen att åka iväg till LC provet i Norberg. Resan började bra. På vägen upp fick vi ett telefonsamtal från veterinären angående Bangbang. "Expertveterinären" hade kollat på plåtarna och det som såg konstigt ut på skuldran visade sig vara fullt normalt. En femmånaders valp skall se ut så där och vid c:a sex månader är det helt och slätt igen. Tåskadan var ungefär som en vrickning och med sex veckors koppelpromenader så skulle det vara helt ok igen. SKÖNT! Nu kan syskonen Bus ta det lugnt tillsammans ett tag. Haha.

Vi körde första dagen till Solna och hälsade på barn och barnbarn där. Fick en god middag och på lördagen åt vi en god lunch tillsammans på Backstugan. På eftermiddagen gick resan vidare till Norberg där vi åt grillat mm med goda vänner. Så var det dags på lördag morgon. Solen sken och vi med den. King gjorde ett fantastiskt fint förstalopp och fick ett bra försprång. Svea sprang också mycket bra. Speya och Macke tog det lite lugnare och hamnade längre bak i poänglistan. Efter andra loppet kom så resultatet. King hade fått lite problem med en kurva och hamnade på tredje plats med cert. Svea sprang jämt och kom på fjärde plats med cert och blev därmed champion. Macke gjorde ett bra andra lopp men hamnade tillsammans med Speya som sprang själv för andra gången längre bak i prislistan. Inte illa att kamma hem 2 cert av de fyra som utdelades. Roligt var också att alla utom en på prispallen hade parkerat bredvid varandra på "campingen" och tillhör samma klubb. Med så fina resultat var vi ju tvungna att stanna kvar och fira med "champagne". Dagen därpå körde vi till Västerås där Picko fick vara med och springa supersprint 101m. Det är för gamlingar över sex år och han är ju snart nio. Kul att det finns något även för de som har kommit lite till åren. De andra hundarna fick vila ut och det är dessutom inte tillåtet att tävla två dagar i rad enligt Jordbruksverkets regler ! Picko skötte sig och blev trea av fyra startande och så blev han så glad över att ha fått vara med han också. Det är lite speciellt i Västerås ett litet Mecka för whippets. Det var åtta whippetlopp och bara tre greyhoundlopp så fick tillfälle att titta ordentligt på alla loppen nu när vi bara hade en hund till start. En riktig lyx. Därefter inledde vi den inte lika roliga resan hem. Var hemma närmare ett på natten och då är man trött. Undrar vad mannen tänkte som knackade på kl åtta på morgonen och skulle ge ett pris på installation av värmepump. Han höll i alla fall masken bra.


Två stolta whippar


Minst lika stolta -husse och matte

Samma bild - vi bytte bara plats

6 kommentarer:

  1. Än en gång STORT GRATTIS till King's CERT och Svea's Championat:-). Sara är SÅÅÅ stolt över pappa Kingen:-)
    Kram Marie

    SvaraRadera
  2. kul at träffas i helgen ..även om det var sparsamt..har nu bytt skon mot pengar..vi hörs...

    SvaraRadera
  3. Grattis igen! Så himla kul! Gick det bra med anmälningen till Hultsfred? I så fall får vi väl slå läger tillsammans igen :)

    SvaraRadera
  4. DUBBEL GRATTIS!! Till fina prestationer för King och Svea:-) Vad kul för er!
    Hoppas vi ses något mer innan säsongen är över.
    Och vad skönt att "bus ungarna" är på bättrings vägen också.
    //Ha det gott! Anncie och Tobbe

    SvaraRadera
  5. Jeanette! Det gick bra att anmäla så vi får väl försöka upprepa helgens bravader. Man skall ju inte ändra på ett vinnande koncept.

    SvaraRadera
  6. Härligt! Tack för trevlig samvaro och grattis till storslam! Vi slår gärna "läger" tillsammans igen! Hultsfred nästa!!!

    SvaraRadera