Whippet




tisdag 17 augusti 2010

Sotis hos veterinären

Nu ligger lilla Sotis och sover. Det tar så lång tid innan de vaknar riktigt till liv när de varit sövda. Hon fick en liten dos men det behövs inte mycket till en småtisswhippet. Igår kväll så sprang hon efter en boll i trädgården - inte fort och inte alls häftigt. Hon kom tillbaka utan boll och pep till. Fick småpanik när jag såg såret på bakbenet som blödde ganska rejält. Kollade lite nogare (det var inte SÅÅÅ farligt) och ringde jourhavande distriktsveterinär som tyckte att det kunde vänta tills idag. Och jodå det behövdes fem stygn och pencillin. Skönt att det är under kontroll i alla fall. Nu har vi två små valpar på snart fem månader som skall ta det lugnt ett tag. Det är inte det lättaste som finns. Och tur att man har råd att betala (trots att man är pensionär) för det är inte billigt att gå till veterinären varje vecka. Inköpskostnaden för en valp är oftast inte den största kostnaden. Trots det så finns det en massa otroligt korkade människor som köper insmugglade hundar. Dessa valpar kommer ofta hit innan åtta veckor och ofta sjuka av olika parasiter. De ligger hopbuntade i kartonger och är uppfödda i valpfabriker. Det övergår mitt förstånd hur människor kan uppmuntra den hanteringen genom att köpa valparna som annonseras ut på olika säljsighter och levereras på parkeringsplateser etc. Har folk inget förstånd alls??

2 kommentarer:

  1. Vad skönt att skadan på Sotis inte blev värre! Sårskador är nog det mest vanliga bekymret med våra snabbfotade vänner. Hoppas nu hon kurerar sig bra den lilla sötnosen!
    Ja - det där med smuggelhundar övergår mitt förstånd. Och i själva verket är dom inte "så mycket billigare" i inköp en en renrasig hund med alla papper i ordning och uppfödda av seriösa kennlar. Det är så tragiskt att få se bilder i pressen på valpar som avlivats och som ligger uppradade på bild då tullen tagit dom.... Blir kul i helgen på SM! Men jag kommer garanterat att sakna mina små puppisar hemmavid, men dom är i goda händer här hemma med mor och far som valp-vakter:-)
    Kram Marie

    SvaraRadera
  2. Hoppas på snabb tillfriskning av valparna..och et STORT LYCKA TILL PÅ WR-SM

    SvaraRadera