Whippet




söndag 15 augusti 2010

EM och valpträff

Ja så var ytterligare ett EM avverkat. Det gick väl ungefär som förväntat. Svea var först ut (bara fyra tikar hade anmält till tik EM). Oxana vann som vanligt och med mycket god marginal. Tvåa kom Mias tik Hembra som gjorde ett mycket bra lopp och dessutom var det hennes debut på rundbanan. Hembra och hennes syster Hierra Nina kommer vi att få se mycket av framöver. Trea kom Svea och fyra Ester Globe Glass som kommer från Tjeckien och som vi nu mött tre gånger i EM. King sprang i finalloppet för hanar och slutade som femma. (En dansk whippet hade strukit sig). Vann gjorde Orlando trots påstått dålig form och trots en munkorg som hängde lös. Det blev visserligen inget nytt banrekord men ledningen var betryggande. Tvåa blev Magic Ocean från Tjeckien, trea Marrachino (med en mycket bra tid), fyra blev Arsene Lupin och King femma en hundradel efter. Speya slog för ovanlighets skull Macke som blev sist. Tyvärr hade våra båda hundar som begärt innerburar placerats som fyra och femma medan en hund som begärt ytter blev placerad i treans bur. Tumultet vid spårbytet kan ha bidragit till Mackes mycket dåliga tid?? Totalt sett i alla fall en trevlig dag med många gamla hundkappare på plats och en jättepublik sett med hundkapplöpningsögon.
Nästa begivenhet var valpträffen idag. Så spännande att få se nästan alla valparna igen. Betty Boop numera Leia bor ju i Eskilstuna och det var lite för långt. Oj -vad de hade vuxit och blivit stora och stiliga. Har väl aldrig sett så fina valpar förr (OBS en mycket subjektiv uppfattning).
Vi startade med lite bekantande och träffade mamma Speya och pappa King en stund innan Speya fick följa med alla valparna in. Efter en lunch och mycket prat mätte vi, vägde och fotograferade alla. Alla som vill (det ville alla) fick springa några meter efter trasan och alla tyckte det var så kul.
Efter en kopp kaffe skiljdes vi åt och säkert kommer alla små valpar att sova gott i natt för det har varit mycket high life (förutom för stackars Bangbang som bara fått titta på hela dagen.
Förhoppningsvis kommer vi att kunna göra om det när valparna blivit lite äldre.

Alla samlade för fotografering - Fler foton kommer på
Speedpartners valpar på FB.

A Ben Nevis (Nevis)

A Big Bad Wolf (Tiiu)

A Big Bertha (Bertha)

A Baby Doll (Samba)

A Black Sheep (Sotis)-tyvärr lite suddig

A Boomerang (Bangbang)

2 kommentarer:

  1. Kul att se lite head-studys av King's kull hos Er! Kan säga att huvudena är ganska likvärdiga Tikka's kull. Kunde varit bättre, lite snipiga och dåliga underkäkar. Men å andra sidan så är dom ju inte så gamla än och underkäken brukar komma ikapp till sist:-). Tog head-photo's av Sara nu i kväll som jag lägger ut på bloggen i morgon. Då ser du vad jag menar med likheten... Men VÄRLDENS goaste underbaraste valpar efter Kingen! Så oerhört positiva, spontana och open-minded! Kram Marie

    SvaraRadera
  2. TYCKER ATT VALPARNA HAR VACKRA TYPISKA WHIPPETHUVUD INTE KRAFTIGA STOP..UTAN SOM EN VACKER WHIPPET SKALL SE UT..kANSKE BABY DOLL HAR ETT KORTARE HUVUD ÄN DE ÖVRIGA..mycket mycket fina valpar..

    SvaraRadera