Whippet




fredag 13 augusti 2010

Många röntgenbilder

Idag kunde vi inte vänta längre utan ringde till Blekinge Smådjursklinik om Bangbang och hans haltande. Ibland har man tur och vi fick en återbudstid direkt. Efter böjande och klämmande så var det inte annat än att konstatera att han hade ont och efter sövning och många röntgenbilder så fick vi reda på orsaken. Inte var det (som vi misstänkt) att han hade "växtvärk" för att han växt så fort. Han hade en trasig (ojämn) kant på bogen och mellan några "tåben" på ena foten satt två små bitar som lossnat. Jaha vad gör man då ja det visste inte veterinären heller men röntgenbilderna skall skickas till en veterinär i Stockholm som skall ge ett utlåtande. Skulle jag gissa så är det fortsatt vila och fortsatt Rimadylkur som gäller. Trist med en så liten en som inte får promenera och leka men blir det bara bra så. Allt strul gjorde att vi inte kör till Simrishamn och EM i rundbana förrän imorgon bittida.
Lottningen till de graderade loppen imorgon var först helt tokig. Man hade blandat klass ett hundar och klass femhundar i samma lopp. Nu har det i alla fall ändrats och det känns ju skönt det är inte så kul att vara totalt chanslös redan innan man sprungit om det. Whippet bör ju inte behandlas annorlunda än greyhounds när man tävlar på samma villkor i övrigt och där får det i normalfallet bara vara två klasser i samma lopp.

4 kommentarer:

  1. Hoppas att lillen tillfrisknar utan komplikationer..och Lycka till på tävlingarna..bra att ni säger ifrån ..när det gäller fel inlottningar.

    SvaraRadera
  2. Opererar man inte bort lösa benbitar på hundar? Det gör man ganska lätt på hästar.

    SvaraRadera
  3. Hoppas allt löser sig med Bangbang och vi önskar god bättring för lill-killen :-))
    //Kramar Anncie och Tobbe

    SvaraRadera
  4. Birgitta!
    Tänkte också som du om lösa benbitar och jag vet inte. Men Håkan Kasström mycket duktig på att bla läsa röntgenplåter skall se på bilderna så ger det sig vad han tycker.

    SvaraRadera