Whippet




måndag 10 maj 2010

Bus i det gröna

Ja nu har de små blivit 7 veckor och det märks minsann. Det kissas och bajsas inga små små pölar längre. Och buset har blivit lite vildare och farten är det minsann inget fel på. De har fått ett utökat område idag och det har utnyttjats minsann. De tränar för fullt för kommande utmaningar på racebanan. Vi har haft sol hela dagen så det har väl bidragit till allt utebuset. Vi gör nu vårt bästa för att avvänja valparna från att dia Speya men det är inte så enkelt som man kan tro. Speya är en mycket hängiven mamma och man får verkligen blunda hårt för att inte falla för att låta henne gå in till valparna varje gång de kallar på henne. Hon har en ängels tålamod med de små som ju inte är så små längre.
Livet fortsätter ju som vanligt - konstigt nog - utanför valplådan och Bengt har varit i Halmstad med Svea, Macke och King på årets första whippetracetävling. Det var kallt, blåsigt och regnigt både här och där så det var kanske skönare hemma egentligen. Svea var bäst av våra hundar och blev trea i tikarnas A-final. King vann hanarnas C-final och Macke var den långsammaste den här gången. Det var stenhård konkurrens både bland hanar och tikar så det borgar för spännande dueller framöver på de olika banorna.
Imorgon kommer Maj-Lis och skall hjälpa oss att ställa ställa upp valparna för fotografering. Det är en konst.Det återstår om vi kan få dem att fastna.

En mot alla alla mot en



En liten munsbit bara


Är det något gott i muggen?


Uteluften suger och visst är det gott att äta ute


Kunde hon inte ha lämnat lite kvar?


Blev jätteglad för den fina "springbilden" som Elin Rose tagit
på King och Axrace Kopi Luwak. Fantastiskt att lyckas ta
fotot när de båda har alla fyra benen i luften samtidigt.
Snygga och snabbfotade killar båda två. Tack Elin!

2 kommentarer:

  1. Katarina Nilsson11 maj 2010 kl. 10:23

    Hejsan vilken superfin bild på King.
    Kommer ni till Västerås till helgen??
    lycka till med era fina valpar
    Katarina

    SvaraRadera
  2. Superhäftig bild - verkligen :-)!
    Och valparna ser fryntliga och fina ut, precis som sig bör!
    Kramis Marie

    SvaraRadera