Whippet




söndag 28 mars 2010

Hundens beteendebiologi/skolk?


Valplådan har vi fått låna av en snäll granne som fött upp många golden retrieverkullar under namnet Guöns och därav dekorationerna i lådan.





Ja den här helgen skulle jag varit på den "obligatoriska" helgträffen på Linköpings universitet. Jag går ju en utbildning där i hundens beteendebiologi. Men jag valde att studera in live i stället. Det är faktiskt ännu roligare och som tur är så kan man få göra en extrauppgift i stället och valpkull räknas som giltigt förfall.
Man kan tillbringa precis hur mycket tid som helst med att bara sitta och titta på valparna. De har också börjat kommunicera mera med lite fler ljud än bara ljudet som betyder Var är maten? och Ta hit maten fort! De växer alla så att det riktigt knakar och det är omöjligt att förstå hur alla sju kunnat samsas i Speyas mage. På bilderna vilar en liten valp gott på maten och så ser det ut ofta men när en blir hungrig blir alla hungriga på samma gång och då är aktiviteten mycket hög. Alla knuffas och klättrar på varandra och kommer de inte fram med detsamma så blir de riktigt sura och klagar högljutt. Idag är det precis en vecka sedan de föddes och alla har gått upp mellan 30-40 % i vikt. Det ser ut att bli riktigt rejäla whippets av dem allihopa.

3 kommentarer:

  1. Hej Hej!! Måste bara få säga att det ser såå
    häftigt ut med en liten svart valp bland de andra valparna!! :-D
    Ha det så gott och en riktigt Glad Påsk önskar vi er alla!
    Kramar Anncie och Tobbe

    SvaraRadera
  2. Tack för påskhälsningenoch önskar er detsamma!!
    Javisst är hon fin och alldeles blank i pälsen.

    SvaraRadera
  3. Glad påsk på er ..önskar Åsa och Leif

    SvaraRadera