Whippet




söndag 27 juni 2010

Midsommarrace och nytt hem till Betty Boop

Nya mattarna äter tårta på whippetracebanan
och Betty VILL också ha

Betty med sin nya kompis Thea. Vi kommer att ha kul!


Midsommarhelgen har vi (som vanligt) tillbringat i Norrköping på whippetracebanan. För ovanlighetens skull så har solen skinit nästan oavbrutet på oss.Det var 76 hundar anmälda och bara tre strykningar så det blev många spännande lopp. Eftersom vi dagen till ära anmält alla våra hundar så var det hårt arbete hela dagen och inte var det många lopp man fick se. Picko som i stort sett vilat i två år efter muskelbristningar sprang bra men i semin fick han röd bur och som den gentleman han är så väntade han tills de andra kommit iväg innan han vände tvärsöver banan till favoritbanan som är svart. Och då gick det som det gick. Macke skötte sig med den äran och blev tvåa i D final. Speya har ju inte kommit helt i form efter valpningen men gjorde sitt bästa i alla fall. Svea talade om att hon hade ont i en fot så utan att veta vad det är så strök vi henne för säkerhets skull efter två lopp. King sprang bra och vann B finalen. Bonus på helgen var att vi fick träffa flera av Kings avkommor halvsyskon till våra valpar. De är så lika King i mångt och mycket, färg och huvud m.m. Spännande att få följa Kings avkommor så nära i ålder och med två olika mammor.

På midsommarafton kom Betty Boops nya familj och hämtade henne först till sommarstugan och sedan till hemmet i Eskilstuna. Familjen är van vid whippet och har en whippetkompis som bara är några år gammal. Betty följde med som om hon aldrig gjort annat och hon kommer att få det väldigt roligt med sin nya snälla kompis Thea.
Det är ju inte så långt till Västeråd från Eskilstuna så kanske får Betty prova på att springa rundbana eller whippetrace så småningom. Skönt att veta att alla valparna har kommit till fina hem de är ju det allra viktigaste. Nu verkar det som att vi kommer att behålla både Black Sheep (Sotis) och Boomerang (Bang Bang). Det är så svårt att skiljas från dem och inte lär det väl bli lättare heller? Man kan ju ha sju hundar eller??

1 kommentar:

  1. Det var verkligen superkul att få träffa tre av halvsyskonen i helgen:-))). Kram Marie

    SvaraRadera