Whippet




onsdag 16 februari 2011

Tråkigt och dråpligt

Nu har TiAs (whippetrace) årsmöte gått av stapeln liksom SkHks (rundbana) snart är det Whippetrace stora årsmöte osv man börjar lite känna vibrationerna av kommande säsong. Snart, snart så börjar det.
Lite tråkigheter inför säsongen. Vi brukar ju alltid försöka komma iväg på någon utomlandstävling som sommarsemester. Vi har varit på EM i rundbana i Rabapatona i Ungern. Nästa år var det Geldrop i Holland och EM i rundbana. Förra året hade tre av våra hundar, Svea, Speya och Macke kvalat in till EM i LC som gick i Frankrike. För att kunna fortsätta resa så har vi alltid våra hundar fullvaccinerade och nu var det ju "valparnas" tur. De har fått två rabiessprutor var och efter 120 dagar så var det dags för provtagning. Till vår stora förvåning (läs besvikelse) så hade ingen av dem klarat att bilda tillräckligt med antikroppar. Nu väntar alltså en ny vaccination , väntan i 4 månader och så ny provtagning. Varken billigt eller roligt. Tills dess så får de stanna i Sverige.
Det dråpliga då? Jo våran veterinär berättade att de ringt hem till honom en kväll från labbet i England dit blodproven skickas och undrat om det blivit något fel. Det stod nämligen på blanketten som gick med blodprovet att det var ett svart får (A Black Sheep). Jaha där fick man för att man försökte vara rolig när vi döpte valparna. Vi får hålla oss till Sotis eller Sötis i stället så det inte blir fler missförstånd.

2 kommentarer:

  1. En liten hälsning till pappa King från Scilla på hennes ettårsdag!! Vi är så supernöjda med våran lilla rara hund! Underbart temperament och snabb som blixten... Kolla gärna på min blogg så får ni se lite bilder på Scilla www.misscurlysue.blogg.se Vi lär väl ses på någon racingtillställning i sommar...
    Hälsningar Nina

    SvaraRadera
  2. Jag säger som jag sa i telefon på mötet.....
    Kolla vilken typ av vaccin "valparna" fått.
    Och om dom har fått DHppI Rabies, så BYT till Rabiccin i stället! Rabiccin har betydligt högre godkända blodprov än DhppI-vaccinet!
    Sara hälsar till pappa King på ett-årsdagen oxå.
    Kramar
    Marie, Sara, mamma Tikka och resten av goa Whippetligan här hemmavid:-)

    SvaraRadera