Whippet




torsdag 14 oktober 2010

Säg den glädje som varar.......

Lilla Sotis har blivit bättre och bättre i sitt ben - ända tills igår när hon började trampa sämre på benet. Tänkte att hon överansträngt sig och pratade med Djursjukhuset i Växjö som tyckte att det var ok att ge Rimadyl och avvakta avvakta och se. Tyckte att foten såg konstig ut vid något tillfälle men ville väl inte se. Idag gick det i alla fall inte att undgå att se att tårna pekade lite uppåt i ett visst läge. Så - lika bra att kontakta Växjö. Fick en tid och fick träffa veterinären som opererat. Hon kollade noga både när Sotis gick i korridoren och stående på bordet. Tyckte inte att det såg konstigt ut utom att hon verkade ha ont i tårna. Men... efter en stund så såg man tydligt att tårna pekade åt fel håll. ( Inte så lätt att se eftersom hon har stöd av yttertårna). Det var ingen tvekan utan Sotis fick stanna kvar för operation imorgon. Det var en mer erfaren ortoped som opererar då. Imorgon får vi alltså veta vad som hänt för det går bara att se genom att öppna och titta. Vi kommer med all sannolikhet att få gå igenom en minst lika lång gipsning en gång till. Stackars stackars Sotis! Bara att vänta och se. Har en känsla av att vet. missbedömt tiden det tar att "läka" en sena eller så gäller andra tider för en livig whippet än för andra hundar. Enligt vet. skulle 6 veckor vara nog särskilt för en valp. Enligt en bok om rehab för hundar så tar det mellan 8-12 månader för en sena att läka. ???? Inte lätt att veta som lekman vad som är rätt eller fel.

3 kommentarer:

  1. Jag är verkligen så bedrövat ledsen över lilla Sotis otur med senorna! Det känns så orättvist att hon ska behöva genomgå detta i så ung ålder, och nu med än längre konvalescens-tid! Nu kan jag inget annat än hoppas att nya operationen gått väl, och att den nya rehab-perioden fungerar för söta lilla fröken..... Vilken otrolig otur ni har haft. Sänder styrke-kramar till Sotis och förstås även till matte och husse!
    Kram kram från "Mibisanar-ligan" till Er alla - både två- och fyrbenta hemmavid!

    SvaraRadera
  2. Nää, stackars er och stackars Sotis!! Man tror ju knappt det är sant! Efter all tid i stillhet som hon uthärdat så duktigt - och så blir det en omgång till med minst lika länge. Usch vad hemskt, förstår att detta känns tungt för er! Tänker på er och hoppas av hela mitt hjärta att lilla Sotis får en lyckad operation och att rehab går bra!

    Många kramar från brorsan Nevis med matte & husse

    SvaraRadera
  3. Tack för välgångsönskningarna. Hoppas också att det skall sluta bra men ??

    SvaraRadera