Whippet




måndag 11 oktober 2010

En låååång helg - The Flying Dutchman (King)

Fredag eftermiddag packade vi in oss i husbilen och ställde kosan mot Skottorp utanför Båstad. Lite firande med champagne (= mousserande vin) mm på kvällen. Förra helgens framgångar våra och andras skulle ju firas. Sedan tidig morgon för att lämna in tävlingsböckerna och få i ordning de fyra som skulle springa. Det var ju oklart in i det sista med Svea men hennes löp verkar dröja även om killarna är intresserade så....vi får väl se.Det blev en lång dag. Mycket trassel med allt som kan trassla till sig på ett LC prov. Dessutom låg banorna säkert en hel km från parkeringsplatsen och tikarna sprang på en bana och hanarna på en annan samtidigt. Gissa om vi fick motion - rena turen att vi klarade av det. Och stackars funktionärer som slet hela dagen för att få ihop det. Tjejerna hade ingen bra dag. Svea tappade bort haren i andra loppet och kom inte i mål och Speya gjorde två mycket mediokra lopp. Man såg inte så mycket själv av loppen men poängen talade ju för sig själv. Macke gjorde två hyfsade lopp och slutade på en 19 plats av 57 startande hundar. King ledde klart efter första loppet men det har hänt förr att han legat långt före och sedan fått sämre poäng i lopp två. Prisutdelningen var ju som vanligt en rysare. Man började med den åttonde placerade och när man kom till ettan så hade vi gett upp hoppet men ....... ettan det var King!!!! Han hade gjort ännu ett kanonlopp och fått högsta poäng på båda loppen trots att det inte var samma domare. Så kul !!! han springer så vackert så det är en fröjd att se honom sträcka ut över fälten. Att han sedan är så trevlig gör inte saken sämre. Det var många som han charmade under dagen.
Sen kväll blev det innan vi kom iväg och närmre ett på natten var vi utanför Linköpings Universitet. Söndagen var det föreläsningar för deltagarna i Hundens beteende och i Djurens Kommunikation. Hela aulan var full. Hundintresset är stort och tycks bara växa. Intressant som vanligt även om man hört en del förut och bland deltagarna fanns också Marie ägaren till Nitro som blev tvåa med cert på LC provet. (Delad glädje är ju dubbel glädje).
Somnade när jag satte mig i husbilen och det blev en lugn resa hem. Så - nu är LC säsongen och Whippetracesäsongen likaså. Återstår gör ett par tävlingar på rundbana bla Rookie i Borås och Gåsaloppet i Landskrona.

4 kommentarer:

  1. Stort Grattis till er Flygande Holländare....Kanske ses vi till Gåsaloppet!!

    SvaraRadera
  2. Tack Åsa o Leif!
    Skulle vara jättekul att få se syskonen in action.

    SvaraRadera
  3. Vad roligt att det går så bra för King, grattis!!!

    SvaraRadera
  4. Grattis till framgångarna!!
    Vad kul!! Verkligen....:-))
    Ha det så gott tills vi hörs snart igen.
    //Kram Anncie och Tobbe

    SvaraRadera