Whippet
torsdag 29 december 2011

Länge sedan sist.

Ja nu var det länge sedan något hände på bloggen (inte i den sk verkligheten). Tyvärr så har det varit lite tråkigheter på hundfronten den sista tiden. Speya som haltat från och till ända sedan hon i somras fick bryta en whippetracetävling i Kalmar på grund av hälta har inte riktigt blivit avmed sin hälta. Efter flera veterinärbesök och röntgenplåtar togs beslutet att amputera den krånglande tån. Det känns ju motbjudande att ta bort kroppsdelar men....Nu är det gjort och det verkar fungera ganska bra än så länge . På måndag efter nyår ska stygnen tas och så ber vi en bön att hon ska slippa ha ont längre.
Julaftonen firade vi i Malmö hos barn och hos min bror. Vi hade trevligt med god mat och många klappar. Kom hem på juldagskvällen och pustade ut både två och fyrbenta. Alltid skönt att komma hem. Men - några hade roat sig mer än andra. När hundarna skulle ut sista rundan hittade vi en ask Ibumetin (söndertuggad) i sängen men hur många var det från början och vem hade eventuellt fått något i sig? Klockan två på natten var Sotis uppe och kräkte och sen igen på morgonen. Ingen annan visade något och Sotis verkade trots allt ganska ok. hon var med på promenader osv. kräktes dock ett par gånger till. På natten kändes att det inte stod helt rätt till bland annat så darrade hon emellanåt så på morgonen kontaktade vi veterinär och fick komma in med henne. Han kände och klämde och kollade hjärta etc men tyckte det verkade ok så han gav henne en spruta som skulle stoppa kräkning??? samt ordinerade skonkost och kamomillte. Vi fick också med ett recept på "antikräkmedicin" för fyra dagar. På natten efter så var hon inte bättre darrade fortfarande och hade dessutom börjat dricka och kissa (ett par ggr inomhus) så vi ringde Speyas veterinär och fick besked på att komma in direkt. Hon hade tredubbelt förhöjda njurvärden och viade tydliga tecken på förgiftning. Hon blev inlagd med dropp och nu på morgonen har värdena gått ner till hälften . Sotis får ligga kvar tills imorgon bittida för att det ska normaliseras så långt som möjligt  och så glad jag är att hon kommit till en veterinär som vet vad han gör. Den kliniken hade stängt dagen innan - inte sålätt att få tag i verinär i mellandagarna. Förhoppningsvis klarar hon sig utan betående men. De andra hundarna visar inget men hon är ju också minst av dem(10 kg). Sens moral - se upp med mediciner och annat giftigt som hundarna kan komma åt. Medicinen låg i en handväska som stod öppen på golvet . Och hitta rätt veterinär.
Nu ser vi fram emot 2012 och hoppas på ett Gott Nytt År!

3 kommentarer:

 1. Nämen så det kan gå! Så lätt att tok saker händer i det vardagliga livet! Hoppas på god bättring för töserna!
  Önskar er ett GOTT SLUT och ETT GOTT NYTT ÅR!
  Många kramar Anncie och Tobbe med Familj och hundar!

  SvaraRadera
 2. Usch vad otäckt! Skönt att Ni åkte till den andra veterinären som verkligen kunde se hur sjuk hon var lilla Sotis. Ibland är jag tacksam för att jag har en "Emil i Lönneberga" (Ispahan) här hemma, för då tänker man alltid både en och två gånger extra om vad man vågar ha framme.
  Hoppas nu Sotis är på bättringsvägen och halvsyster Sara hälsar också krya-på-sig-hälsningar.
  Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Sån himla tur att hon fick vård. Krya-på-sig-kramar och ett riktigt GOtt Slut och Gott Nytt önskar jag er också! //Jeanette

  SvaraRadera